Beschermvrouw

H.K.H. prinses MáximaIn september 2005 is H.K.H Prinses Máxima de nieuwe beschermvrouw van Scouting Nederland geworden. De echtgenote van kroonprins Willem-Alexander volgt daarmee Z.K.H. prins Claus op, die in oktober 2002 overleed. De prinses heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland. Scouting Nederland is 'bijzonder blij' opnieuw een beschermvrouw afkomstig te hebben uit het Koninklijk Huis. Prinses Máxima wil een bijdrage leveren aan de integratie van verschillende groepen in de samenleving en 'het verminderen van het onbegrip tussen culturen'. Ze wil dat aanpakken door juist de mogelijkheden die een multiculturele samenleving biedt te benadrukken.

Ruim 90.000 jongens en meisjes zijn in Nederland lid van Scouting. Scouting biedt de leden activiteiten, die doorgaans zijn gericht op de samenleving. Zo nemen scouts deel aan activiteiten als het bouwen van een vluchtelingendorp, het samenwerken en samenspelen met asielzoekerskinderen en het schoonmaken van natuurgebieden.

Sinds bijna een eeuw zijn leden van het Koninklijk Huis betrokken bij Scouting Nederland. Prins Hendrik was in 1915 de eerste beschermheer van de scouts.

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube