Onze groep

Scouting St. -Jozef Meerssen is een jeugd- en jongerenvereniging in Meerssen. Sinds 1972 is de vereniging gegroeid tot een gemiddeld aantal leden van 120. Onze activiteiten zijn gericht op de jeugd in de leeftijdscategorie vanaf 5 tot en met 20. Daarnaast hebben een aantal kaderleden die de variërende activiteiten (bege)leiden en een aantal die de financiële en materiële kant van de vereniging beheren. Gemiddeld zijn dit 20 mensen.

De groep heeft zowel jongens als meisjes. Deze zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen. Je hebt binnen de leeftijdsgroepen specifieke jongens of meisjes groepen, maar ook gemengde groepen. Dit zijn de zogenaamde speltakken. Leeftijdsgroepen met hun eigen spelaanbod afgestemd op die bepaalde leeftijdscategorie.

Het seizoen start meestal in maand wanneer de basisscholen in Meerssen weer starten na de zomervakantie. De speltakken starten dan met hun opkomsten op de avonden of ochtenden, al naar gelang hun programma. Naast de speltak activiteiten vinden er ook groepsactiviteiten plaats. Bijvoorbeeld het St. -Maartensfeest en het St. -Jozefdag, de dag van onze patroon heilige.

Andere groepsactiviteiten zijn de financiële acties die nodig zijn om de vereniging gezond te houden en de contributie zo laag mogelijk voor onze leden. Het hoogte punt van het seizoen is voor de groep de afsluiting van het seizoen in de eerste week van de basisschool zomervakantie. Dan is het zomerkamp het gezamenlijke evenement waarbij jong en oud zich vermaken.

Kortom een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding voor iedereen.

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube