Rilboree 2012

Hallo allemaal,
Wij van de gidsen en verkenners zijn in het weekend van ……… op rilboree geweest. Daar ga ik nu iets over vertellen.

We kwamen aan op scouting en toen gingen we als eerste onze slaapplekken in orde maken. Toen we dat gedaan hadden gingen we met verschillende tochttechnieken op pad. Het was al donker dus moesten we onze zaklampen meenemen. Ook hadden we in die wandeltocht verschillende posten.
Toen we klaar waren met de wandeltocht gingen we terug naar scouting. Daar hebben we nog even een paar spelletjes gedaan, maar toen moesten we uiteindelijk toch gaan slapen.
De volgende morgen werden we wakker gemaakt en moesten we ons meteen omkleden. We hebben toen snel wat gegeten en boterhammen gesmeerd voor die middag. Want we gingen namelijk naar GaiaZoo. Het was heel gezellig daar en we hebben veel gezien, gespeeld en gelachen. Maar toen het aan het einde van de middag begon te regenen zijn we naar scouting terug gegaan. Het was toen rond 5 uur en we gingen dus eten: frieten. Eerst hebben we onze eigen frietenzak geknutseld en toen kregen we frietjes. Ze waren heel lekker en iedereen heeft toen veel gegeten. Het werd langzaam avond dus had de staf een quiz voor ons gemaakt met als finalespel kwartet. Het was heel gezellig want tussen door waren ook nog een paar ontgroeningen. Toen was de quiz afgelopen en hadden de jongens gewonnen. Toen het laat in de avond was gingen we pas naar bed toe.
De volgende morgen werden we vroeg wakker en hebben we als allereerst een luxe ontbijt gehad. Met croissantjes, een eitje en nog meer lekkers. Het was suuuper lekker. We wisten nog niet wat we wilden gaan doen dus is iedereen maar wat rond gaan kijken. Toen vonden we een boekje met daarin een knutsel opdracht hoe je een dasring kon maken. Dat leek ons leuk dus heeft iedereen er een stuk of 2 gemaakt. Ze waren heel mooi geworden en nu doen we ze elke clubavond om. Toen we daarmee klaar waren zijn we gaan opruimen en hebben we ons klaargemaakt voor de installering van Mila en Gilbert. Het was een leuke afsluiting van de rilboree.

Kampvuuract Scouts 2012

Het zomerkamp is elk jaar weer het hoogte punt. We waren dit jaar te gast in Baarlo (L) en hadden de Scouts, Gidsen-Verkenners, het thema 'Kerstmis'. Wie is de kerstman? (Wie is de mol?) De leden moeten er alles aan doen om de undercover kerstman te ontdekken. Natuurlijk hebben we de ouders laten zien wat we hebben gedaan tijdens het kampvuur.

Kijk snel naar het onderstaande filmpje. Veel plezier!

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube