Insignewerk 21 februari 2013

We gaan weer beginnen met insignewerk! Dat betekent dat we de komende weken allerlei opdrachten moeten gaan doen, ook thuisopdrachten, om een insigne te verdienen. Vorig jaar gingen alle opdrachten over het weer. Dit jaar gaat het allemaal over koken. We beginnen vanavond met allerlei spelletjes over eten. Het leukste spelletje was misschien wel het geblinddoekt proeven van eten. Iedereen kwam omstebeurt naar voren, kreeg een blinddoek voor en moest raden wat er op het lepeltje zat. We hadden vanalles: appelmoes, honing, knoflooksaus, mosterd, appelstroop, sambal en pindakaas! 6 welpen hadden het goed geraden. Daarna maken we nog een woordenketting: Ik ga naar de Jumbo en ik neem mee…… Mel was het beste in het onthouden van alle boodschappen die we nodig hadden! Na de pauze moeten de welpen nog wat vragen beantwoorden. Welk product dat gezonder is bijvoorbeeld. Mike behaalt de meeste punten. Tot slot krijgen alle welpen nog de thuisopdracht mee. Ze moeten zelf een menukaart gaan maken. Succes ermee welpen!!!

Valentijnsspellen 14 februari 2013

Vandaag was het Valentijnsdag. Op zo een dag als vandaag staan alle koppeltjes centraal, dit was ook bij de Welpen het geval. Alle spellen die vanavond werden gespeeld hadden een kleine “Valentijns-twist” gekregen. Bij het spel 10 bal was het de bedoeling dat de Welpen hun “hart” 10 keer konden overgooien naar de mensen van hun eigen team. Als ze dit 10 keer hadden gedaan, kregen ze een punt. Dit spel werd moeilijker gemaakt door het te spelen met één hand, of te hinkelen op één voet. Bij het spel blokjesvoetbal werden er koppeltjes gevormd. Het was de bedoeling dat twee welpen, hand-in-hand, hun blokje verdedigde en de andere blokjes om schoten. Zo werd dit ook gedaan bij bankenvoetbal. Bij het spel dweilhockey moesten de Welpen strijden om een prijs, een echte dame.  Aangezien er géén aanwezig waren, was Sebastiaan de troostprijs. De winnaar moest hand-in-hand met Sebastiaan de volgende ronde spelen.

Quiz 24 januari 2013

Vanavond spelen de Welpen in het gidsenlokaal een quiz. Maar niet zo maar een quiz, het is de quiz “Ik hou van Scouting Meerssen”. We maken 2 teams, deze gaan tegen elkaar strijden. Bij het eerste spel mogen de Welpen geen JA, geen NEE, en geen EUHHH… zeggen. Dit moeten ze 2 minuten volhouden. Helaas is het niemand gelukt. We gaan snel door met een tussenronde. Iedereen luistert naar een liedje. Het team dat als eerste raadt hoe het liedje heet, en hoe de artiest heet, krijgt punten. Team 1 ligt meteen aan kop. Tijdens de tweede ronde worden fragmenten getoond uit de serie Spongebob. De Welpen moeten dan raden hoe het filmpje verder gaat. Er was duidelijk te zien wie de echte Spongebob fans waren! Na weer een tussenronde met muziek, gingen we verder met een spellingsronde. Alle Welpen moesten omstebeurt een woord spellen. De woorden die het team samen moesten spellen gingen helaas minder goed. We hadden ook nog een ronde waarbij het team namen moest raden waarover 1 teamlid iets vertelde. Toen kwamen we aan bij de grote finale. Hierbij kreeg een team een vraag en moest hier antwoord op geven, het andere team moest raden of het juiste antwoord hoger of lager was. Het was een super spannende race, uiteindelijk heeft team 1 gewonnen met 2 punten voorsprong! Zij kregen een lolly. Het verliezende team kreeg ook een lolly!

Race tegen de klok 10 januari 2013

Op donderdag 10 januari hadden de Welpen Mowgli weer voor de eerste club in het nieuwe jaar. En we zijn meteen begonnen met een super leuk spel: Race tegen de klok! Alle Welpen werden ingedeeld in 3 groepen. Het was de bedoeling dat ze per groep punten probeerden te behalen door verschillende spellen op tijd te spelen. Op de tafel stond een tijdbom die elke keer op een ander tijdstip afging. Als de tijdbom liep, kwam omstebeurt een groep naar voren om een opdracht uit te voeren. Als deze opdracht was uitgevoerd, dan was het volgende team aan de beurt. Maar als de tijdbom afging, dan kreeg dat team wat aan de beurt was, een straffische. Als je aan het einde de meeste straffisches had, dan had je team verloren. De opdrachten waren onder andere ‘ga met je groep op een krant staan’, ‘leg een platte knoop in een touw’, ‘doe een gek dansje’, ‘schmink iemand anders een snor’ en nog een heleboel andere opdrachten! Groep 1 had aan het einde van de club gewonnen! Goed gedaan Welpen!

Kelderspellen Kerstmis 13 november 2012

Nog een paar weken en dan is het Kerstmis. Daarom spelen we nu alvast deze clubavond spellen in de kelder met het thema Kerstmis. In het eerste spel zijn alle Welpen de Elfjes van de Kerstman die zich tijdens het inpakken van de Kerstkado’s verveelden en met de bal gingen overgooien. We maakten 2 teams. Het team dat als eerste 10 keer de bal naar elkaar had overgespeeld, had gewonnen. Om goede helpers te worden van de Kerstman moeten de elfjes ook goed trainen, en dit doen ze op een hindernisparcours, maar als extra training heeft de Kerstman gezegd dat zij ook hun eigen hindernisparcours moeten kunnen bouwen. Dit is de volgende opdracht. Het ene team verzon het parcours en het andere team moest het uitvoeren. Daarna speelden we een spel met Rudolf het Rendier. De Kerstman was Rudolf op de Noordpool vergeten en moest samen met de rendieren Rudolf gaan ophalen. De rendieren zaten met de voeten aan elkaar vastgebonden en konden alleen lopen als de Kerstman precies zei welke voet ze vooruit moesten zetten. Als laatste speelden we nog Anna Maria Kerststal. Het zijn dezelfde regels als Anna Maria koekoek, alleen als de koekoek zich nu omdraait moest iedereen niet alleen stil blijven staan maar ook een onderdeel van de Kerststal uitbeelden. Het was een erg leuke avond!

Zoek wolk

Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube